Az új órám azt üzeni

Zeppelin óra - az európai alternatíva
Az új órám

Óra – névvel

Mindig élvezettel szemlélem, ha egy termékhez történet is kapcsolódik, amikor az áru személyiséggé válik, neve is van meg számtalan szálon kapcsolódik a már ismert világhoz!
Ezzel szemben számtalan gyártó névtelenül, azaz sorszámmal, értelmezhetetlen kódjellel löki piacra az MZ/X345 vagy hasonló elnevezésű termékét, ám ember nincs a földön, aki ezt megjegyezné.
A Doxám, amit évtizeddel ezelőtt vagy talán még annál is régebben vásároltam Budaörsön az Auchan előterében működő óra szaküzletben – szó szerint oszlásnak indult.

Az ember azt gondolná, hogy egy DOXA ? még ha nem is a méregdrága modellekből választotta ? életre szóló termék, az elketyeg majd a karján az idők végezetéig.
Ezzel szemben az én DOXÁM-at a veríték meg a pára szépen kimarta és most az óra ?visszamar?, azaz ha izzadok, akkor bizony viszketősre pirosítja a bőröm, s így aligha leszek keresett menedzser vagy vonzó férfi a placcon.

Fittyet hány a rozsda a DOXA márkanévre

(Amerikában egy jó jogásszal vagyonokat kereshetnék a DOXA beperlésével, hiszen vásárláskor szó sem volt arról, hogy tíz év múlva a bőrömnek esik majd a jó nevűnek gondolt, marketinggel jól megtámogatott, vagyis márkás óra.)

Egy új óra kiválasztása nem könnyű műfaj!

Néhány szempont az enyéimből: ne legyen vacak, de azért a megfizethető kategóriába essen; ne csak az időt, hanem az én kitűnő ízlésemet is mutassa 🙂 ; lássam a számlapját, rajta a számokat is, vagyis ne rejtvényfejtés legyen az idő megállapítása.

Számos jelölt közül a választásom egy marketinggel jól átitatott ketyegőre esett, a Zeppelin márka Hindenburg LZ 129-esére.
(A maga korában a Zeppelin léghajó, így a Hindenburg LZ 129 is ? a szörnyű balesetéig Amerikában ? a világ technikai haladásának élmezőnyében állt.)

Repülünk – Zeppelin

A Zeppelin német óramárka az önmeghatározása szerint:
ZEPPELIN WATCH – AZ ELÉRHETŐ EURÓPAI ALTERNATÍVA!

Vagyis ezek a karórák csupa európai alkatrészt tartalmaznak ? az óra belsejét pl. neves svájci gyártó szállítja (nem a DOXA).
Vagyis a mindenféle gagyi termékkel szemben itt egy minőséget megtestesítő európai időmérő szerkezet – üzeni a cég a szlogen szintjén.
De mindezt megfejelik a németek egy ma már szokatlan ?húzással?, rányomtatták a Zeppelin órára: Made in Germany.

Európaiként vagyunk németek ? üzeni az órám, mintha csak azt üzenné nekem: te pedig európaiként légy magyar!
Lehet, hogy ez volna az idők szava?!

***

Az idők zenéje, most stílszerűen Led Zeppelin:

***

Köszönetet mondok Répásy Istvánnak (Óraker) a jóízű beszélgetésekért a karórákról. A többi ott van a webáruháza honlapján 🙂

Bognár László

A kétezres évek elején figyelemmel fordultam az online marketing mellett a blog műfaja felé.
A szolgáltató-blog klasszikus „énblogként” indult a Jóljárok Magazin aloldalaként.
A Google számos változtatása a kereső algoritmusában egyre inkább hátrányos helyzetet teremt a sokszálú, sok témát felkaroló klasszikus blogok számára. Ezért a régi blogot frissítem, tartalmi struktúrába szerkesztem. Szolgáltatok.

“Az új órám azt üzeni” bejegyzéshez 3 hozzászólás

  1. Én is szeretem a szép órákat, gyorsan meg is szerettem volna nézni, elmentem a megadott linkre, és rákerestem az oldal keresőjében. Nem találta meg. Az mondjuk nem lenne baj ha működne a keresője (súgj neki, meg fogja köszönni)

  2. Kedves JabJab!
    Ez az óra még nincs fenn az online üzletben szerintem, ezért írtam (meglehet pontatlanul), hogy a többi ott van a webáruházban. Mert ezt ott én sem találtam, hanem élőben néztem ki Pécsett, a Bajcsy Zsilinszky utcában.
    Mellesleg jegyzem meg, hogy órát azért nehéz online válogatni, mert az ember nem látja az óra nagyságát.
    Viszont ha beütöd a Googleba:
    Zeppelin Hindenburg óra
    több helyen is bejön a képe, az ára, a műszaki adatai meg minden…

  3. Gratulálok az új órádhoz!
    Énrám a történet mellett még a dizájn hatna. Mivel az órák történetét nem ismerem (szerintem kevés órás/eladó? ismeri), a mai tömeg-dizájn meg nem tetszik, nem maradt más választásom, mint a tescós Kínai óra.
    Talán legközelebb!

Szólj hozzá!