blog

Az elrugaszkodás éve

Vendég bejegyzés Balogh Zoltán klaviatúrájából:
A Magyarok Miniszterelnöke mindig magabiztos és mosolygós szóvivője tavaly október elején azt mondta, hogy ?az átszervezések következtében 2012 az elrugaszkodás éve lesz?.
Szijjártó Úr jóslata bejött, nézzünk csak két friss példát!

Pártunk és kormányunk már korábban beharangozta például a munkahely teremtési és ?megőrzési szándékát. Pécsett örömmel üdvözölték, hogy a korábban ezreket foglalkoztató, de kibukott Elcoteq helyére, kisebb nagyságrendben ugyan, de bejön egy másik multi, a Flectronics, 2011 december végéig száz, majd idén újabb hétszáz munkahelyet teremtve.
Tegnap kapok egy fülest, egy ott dolgozótól, hogy a cég zalaegerszegi központjából kétezer embert küldenek el. Hogy ez milyen hatással lesz a kihelyezett pécsi tagozatra? Megjósolható.
Ugyancsak lenyomták a torkunkon a minimálbér-emelést. Ma kapom a fülest a szigetvári kórházból: ahhoz, hogy végre tudják hajtani, a takarítók, az írnokok, a tmk-sok munkaidejét nem nyolc, hanem hét órában határozták meg. Magyarán ugyanannyit kapnak, mint eddig. Továbbá megszüntették az ápolók délutáni műszakpótlékját, az éjszakai ötven százalékost húszra vették vissza. Tehát eztán legjobb esetben is ugyanannyit visznek haza, mint eddig.
Ez csak két példa volt, kiemelve a hazai makro ?és mikrokatyvaszból. De mindkettő igazolja, hogy 2012 valóban az elrugaszkodás éve.
A valóságtól való elrugaszkodásé.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük