Az autókölcsönzés múltja és jelene

Autó vásárlás vagy bérlés?

Autókölcsönzés: Chicagóban kezdődött, talán ilyen autóval.
Autóvásárlás vagy autóbérlés?

Az autózás nyújtotta kényelmet ma már senki sem vitatja, de nem mindenki érzi szükségességét egy saját gépjárműnek. Olyan körülmény viszont bármikor adódhat, amikor egy autó nélkülözhetetlenné válik. Ilyenkor nem mindenki teheti meg, vagy nem is kíván azon nyomban vásárolni egy autót, a célnak bőven megfelel egy kölcsönjármű, vagyis az autókölcsönzés is.

Autóbérlés, autókölcsönzés – múlt

Ezt a keresletet ismerte fel elsőként az a chicagói garázs is, ahol napi 10 dollárért lehetett vezető nélküli automobilt bérelni.
Az első car rental, vagyis autókölcsönző hamar népszerűvé vált, az 1950-es években pedig már Európában is elérhetővé vált az effajta szolgáltatás. Népszerűsége azóta is töretlen, mára pedig egy bárki számára könnyen és egyszerűen elérhető lehetőséggé vált, ami megkönnyítheti a mindennapi életet.
A kölcsönzésnek köszönhetően úgy élvezhető az autózás nyújtotta komfort, hogy a saját autóval járó szerviz- és egyéb rejtett kiadásokkal sem kell foglalkozni, valamint az autó fenntartás költségei sem terhelik az ügyfelet.
A bérautó néhány napi használata pedig sokkal pénztárca kímélőbb megoldás, mint a taxi vagy a tömegközlekedés, a kényelemről nem is beszélve.

Főleg, amikor egy olyan nagyvárosról van szó, mint Budapest!

De ahogyan az autóvásárlás, úgy a kölcsönzése sem egyszerű dolog, jelen esetben is a legoptimálisabb ár/érték arányban szeretné a potenciális ügyfél megtalálni a számára legkézenfekvőbb rent a car ajánlatot. Számtalan szempontnak kell megfelelnie egy bérautónak is, hiszen nem mindegy a márka, mit fogyaszt és mennyit, megbízható-e a jármű műszaki állapota, milyen a felszereltsége, milyen rejtett költségeket tartalmaz a szerződés, van-e kaució, ingyenes-e a kiszállítás, online foglalható-e; és lássuk be, az sem mindegy, hogy mennyire korrekt és udvarias az adott cég az ügyféllel. Ezen feltételeknek felel meg a budapesti Bérautó autókölcsönző, amelyet következő oldalon lehet elérni:

Autókölcsönzés Budapest

Benzines-, dízel-, hibrid- vagy elektromos autó legyen?

Az internet adta lehetőségek előtt még sok utánajárással és problémával járt az autókölcsönzés, de manapság már ki sem kell lépni a lakásból egy bérautó igényléséhez. Mi sem egyszerűbb, mint online megrendelni, és ha Budapest területére vagy környékére kéri a kliens, akkor ingyen ki is szállítják. Mivel az ügyfelek sokfélék, ezért a kínálat is igen változatos: benzines-, dízel-, hibrid- és elektromos autók közül választható ki a megfelelő modell.
Szerencsére napjainkban már nem kell Amerikáig utaznunk, hogy élvezzük a car rental előnyeit.
A 2008 óta működő online Bérautó autókölcsönző számos referenciával bír, így megbízhatóan és egyszerűen juthat bárki kölcsönjárműhöz, legyen szó rövid vagy hosszú távú bérlésről, üzleti útról vagy nyaralásról, a rent a car szolgáltatással járó nehézségeket pedig leveszik az ügyfeleik válláról.

Az atóbérlés „rokonai”: sofőrszolgálat, taxi, uber

A taxi gyakorlatilag olyan „autóbérlés”, amikor általában egy útra (ami lehet oda-vissza út is) autót veszünk igénybe sofőrrel. (Az uber ugyancsak ilyen.)
A sofőrszolgálat ugyancsak egy útra bérelt sofőr, aki a mi autónkkal végzi a „taxizást”, ha valamilyen okból mi magunk nem tudunk vagy nem akarunk vezetni.
A jogosítvány elveszítésének réme, a baleset elkerülése, a komoly büntetés megúszása lehet ok egy ilyen sofőrszolgálatos akcióra. Ha mondjuk buliba mentünk a saját autónkkal és ittunk, akkor nagyon jó, hogy a Budapesten létezik ilyen autós szolgáltatás.
Mutatunk is egyet:


Az autókölcsönzésről még:

Autóbérlés Budapest és Magyarország autókölcsönzőitől

Autó Budapest

Koala Autorent: modernitás az autókölcsönzésben

Bognár László

A kétezres évek elején figyelemmel fordultam az online marketing mellett a blog műfaja felé.
A szolgáltató-blog klasszikus „énblogként” indult a Jóljárok Magazin aloldalaként.
A Google számos változtatása a kereső algoritmusában egyre inkább hátrányos helyzetet teremt a sokszálú, sok témát felkaroló klasszikus blogok számára. Ezért a régi blogot frissítem, tartalmi struktúrába szerkesztem. Szolgáltatok.

Szólj hozzá!