A Télapó törvény

Télapó (Mikulás)
Télapó vagy Mikulás?

A frakcióülésen Nagyész Benő vetette föl, hogy a Télapó-kérdésre is megoldást kellene találni. Hiszen ha jól belegondolunk, akkor a Télapó egy multinacionális szervezet vezéralakja, a Mikulás-ipar főnöke, vagyis ellenség!
Nagyész képviselő annak a gyanújának is hangot adott, miszerint az északi tájak a messzeség és a hideg leple alatt elrejthetik az egyének származását, s így könnyen lehet, hogy ez a szakállas alak nem is lapp, hanem norvég.

Kisász Elemér listás képviselő (emiatt a háta mögött Kompenzációs Elemérnek hívják), szóval Kisász tágabb összefüggésekbe helyezte a Télapó jelenséget, s firtatni kezdte, ez a norvég, esetleg dán vagy finn szánhuszár vajon fizet-e adót az államkincstárba.

Arogánsy, az adóügyi bizottság elnöke egy gyors telefon után közölte, teljesen jogos a felvetés, ez a nyomorult norvég kém, aki az EU javára lopja az információt, soha, egyetlen fillért sem fizetett a kasszába.

Tényleg nem adózik a Mikulás?

A tisztelt házban a frakcióülés helyszínén erre a hírre elszabadult a pokol: a rohadt életbe, magyar gyerekek millióinak vérén hízik ez a kivénhedt rénszarvas pásztor!
Magától értetődött, hogy Télapó törvénnyel kell gátat vetni a nemzet kirablásának.
Aznap Káposztásin volt a sor, hogy az esetleges egyéni törvényjavaslatokat a szokásos módon, éjszaka benyújtsa.
Éjjel fél háromkor benyújtotta.

Azonban öt perc múlva ráébredt, hogy még sem lesz az jó – tekintettel a fokozódó nemzetközi helyzetre – ha csak úgy kitiltják az adóelkerülő multit, s így azonnal módosító indítvánnyal egészítette ki az öt perccel azelőtti törvényjavaslatát.
Eszerint a gyermekek biztonsága érdekében minden év december hatodik napján tilos az ország határain belül rénszarvas vontatású járművel közlekedni!

A törvényjavaslat hivatalosan A magyar gyermekek decemberi védelméről szóló törvényként került terítékre, de a piszok ellenzék azonnal Télapó törvényként hivatkozott rá. Ám mindhiába, december ötödikén hatályba lép.

Bognár László

A kétezres évek elején figyelemmel fordultam az online marketing mellett a blog műfaja felé.
A szolgáltató-blog klasszikus „énblogként” indult a Jóljárok Magazin aloldalaként.
A Google számos változtatása a kereső algoritmusában egyre inkább hátrányos helyzetet teremt a sokszálú, sok témát felkaroló klasszikus blogok számára. Ezért a régi blogot frissítem, tartalmi struktúrába szerkesztem. Szolgáltatok.

Szólj hozzá!