blog

A mozi lényege – lerántom a leplet a sztrájkról

Nagy nevetség ez a hollywoodi forgatókönyvírók sztrájkja! Hihetnénk, a szerencsétlen forgatókönyvírók és a szolidáris filmszínészek azt gondolják, hogy a mozi lényege a film, pedig ők pontosan tudják – a pattogatott kukorica játsza a főszerepet.

Előfordulhat, hogy a hollywoodi sztrájk a kukorica világpiaci árával áll párhuzamban – amíg alacsony a rágnivaló és a hozzá kínált üdítők ára, addig a fene sem akar a filmszínházak büféjében nyitva tartani.
Nincs olyan mozitulajdonosa a világnak, aki ne tudná, hogy a szóban forgó filmipar igazi teljesítményét nem a jegyárakon és a jegybevételeken, hanem a büfé bevételén és jövedelmezőségén lehet lemérni.

Namármost. Elképzelem, ahogy a kukoricások megbízottai lefizetik a forgatókönyvírókat, hogy ne izéljetek fiúk, baromira alacsony most a tengeri ára, legyen egy kis szünet, hogy a veszteségeket csökkenteni tudjuk, George Clooney-nak is nyomunk valamennyit, hogy mosolyogjon rátok, hogy tényleg átvészelhessük ezt az időt!
Addig elmegyünk szépen a Bahamákra, ti kis táblácskákkal vonulgattok, elmarad egy-két nagy pofavizit, amire majd rácsesznek a tévétársaságok – aztán ha újra kinyitunk, dől a nép majd a moziba, tömi a nagy lepcsest és ha jól sózzuk, még iszik is rá!

Naná, hogy a filmforgatósok szépen belementek.

Már csak azért is, mert a valósághoz már csak egy kis FBI-os csajt, egy veszekedős CIA-és fiút, meg néhány arab terroristát kell hozzáírni, s máris kész a vadonatúj forgatókönyv a tengeri ára elleni gerillatámadásról – velük ugyan nem lehet kikukoricázni!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük