A Fodor Ibolya dráma

A Fodor-ügy szintjei

Fodor Ibolya, a hazaárulózó
A kapuk kinyíltak

Előzményként röviden: Fodor Ibolya az őszi önkormányzati választásokon, a Fidesz támogatásával jutott Pécs város közgyűlésébe, a Fidesz frakció tagjaként. Ugyan közszájon forgott, hogy korábbi munkahelyén sikkasztás bűnsegédjeként „szerepelt”, amiért felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték, támogatói vagy figyelmetlenek voltak, vagy ellenőrizetlenül elengedték fülük mellett a „szóbeszédet”.
A Fidesz frakció politikusaként Fodor hazaárulónak nevezte az őszi tüntetések résztvevőit. Facebook oldalán, idézőjelek nélkül, vagyis saját véleményeként adta hírül az alábbiakat:

„Ma az igaz, nemzetét féltő magyar ember tudatosan, higgadtan, felkészülve néz szembe az ellenséggel. Az utca jelenleg csak a gyarmatosítók és kiszolgálóik, a hazaárulók játszótere.”

Óriási felháborodás következett, a pécsiek tüntetésen követelték Fodor lemondását. Sőt, még a január 12-i, eredetileg más célból szervezett pécsi tüntetés egyik vezérfonala is annak követelése volt, hogy a Fidesz vigye ki a közgyűlésből az általa behozott politikust.
Idő közben Fodor napjainkban futó anyagi természetű ügyeit taglalta a sajtó, aki az RTL Klub kamerája előtt egészen elképesztő produkciókat mutatott be, például, majomnak nevezte a riportert.
Így már országossá dagadt a botrány, s végre a polgármester is elszánta magát arra, hogy levélben szólítsa fel Fodort a „tisztességes” megoldásra.

Lám, dráma ez a javából.
A közvélemény persze nem a „főhősben” zajló drámát, hanem elsősorban a politikai színtéren zajló fejleményeket követi nyomon. És jegyezzük meg, a háttérben egy újabb dráma is kibontakozik, a Fideszé és holdudvaráé, például a jelek szerint csak közszolgálatinak csúfolt önkormányzati lapé. (A lap a lehazaárulózást követően, a Fodor lemondását követelő tüntetés alkalmával nem azt nehezményezte, hogy a város polgárainak ezreit nevezte hazaárulónak a fidesz frakció politikusa, hanem a Fodor ellen tüntetőkön fanyalgott!)

Fodor drámája

Fodor Ibolya láthatóan óriási sikerként élte meg a pécsi önkormányzati képviselőség elérését.
Erről vall az a szilveszteri bulijára szóló meghívó, amelyben arról értesíti híveit, hogy most a város egyik vezetőjével (sic), vagyis vele búcsúztathatják az óévet.
Benne nem szolgálatként, hanem a hatalom lehetőségeként rögzült az elnyert mandátum.
Ebből következett a fentebb már idézett facebook bejegyzés, egy hozzászóló nő megfenyegetése, a televíziós riporter lemajmozása.
A vélt hatalmához való ragaszkodásában először hallani sem akart arról, hogy bocsánatot kérjen a lehazaárulózásért, majd szipogva megtette, ám mandátumáról nem mondott le.
Most, a polgármester levele után is „még gondolkozik”.
Fodor drámája abból áll: az elnyert „hatalom” révén a felemelkedés felé nyíló ajtók kitárultak, majd hihetetlen gyorsan csukódtak be. Nem képes önmagát okolni, külső okokat keres, ezért születik benne a primitív agresszió.
Emberileg akár sajnálhatjuk is, de a közösség szempontjából bukása üdvözlendő.

A Fidesz drámája

A Fidesz túlnyerte magát. Hatalma megingathatatlannak látszott az önkormányzati választások után – meglepetésként következett be az internetadó elleni tüntetés, majd a további tüntetéshullám.
A magabiztos Fidesz vezetők nyilván meglepve hallgatták Pécsett is a háromezer tüntető szájából a minap még győztesként, hősként ünnepelt párt nevét így: „Mocskos Fidesz”.
De egyelőre a magabiztosság győzött, nem határolódtak el Fodor Ibolya hazaárulózó kijelentéseitől, nem szóltak semmit, elszaladtak az RTL Klub kamerája elől. Az önkormányzati sajtó sem sajnálkozott a lehazaárulózott pécsi polgárok miatt.
A tüntetéseknek sem volt semmilyen (látható) hatása, a Fidesz mindez idáig megelégedett azzal, hogy Fodor – nem a hazaárulózás, hanem az elhallgatott sikkasztás miatt kikényszerítve – kilépett a frakcióból.
A Fidesz az utolsó percekig azt játszotta, hogy Fodor már nem frakció tag, semmi közük hozzá. Így eltűrték, hogy a magyar sajtó szinte teljessége, az elektronikus médiumoktól az írott sajtóig a Fodor-ügyön csámcsogjon, a Heti hetestől a blogokig mindenki Pécsen, Fodor Ibolyán és a Fideszen köszörülje a nyelvét, a tollát, a kameráját.
Páva Zsolt levele megkésett, de végre megszületett.

A város drámája

Pécs hírneve ismét csorbát szenvedett.

A pártérdek – ne mondjon le Fodor, mert akkor időközi választás jön – olyan halogatást eredményezett, amelyet most a város hírneve szenved meg.

Mindez a jelölteket állító pártok felelősségére hívja fel a figyelmet, most konkrétan a Fideszére.
A pécsi tüntetők kitartóan követelték Fodor „kiűzését a paradicsomból”.
Győztök, barátaim!

***

> Az RTL Klub összefoglaló videója 2015.01.13-án.

***

Korábban a témáról:

> És a hazaárulózással mi lesz?

***
Más botrányok a blogban:

Bognár László

A kétezres évek elején figyelemmel fordultam az online marketing mellett a blog műfaja felé.
A szolgáltató-blog klasszikus „énblogként” indult a Jóljárok Magazin aloldalaként.
A Google számos változtatása a kereső algoritmusában egyre inkább hátrányos helyzetet teremt a sokszálú, sok témát felkaroló klasszikus blogok számára. Ezért a régi blogot frissítem, tartalmi struktúrába szerkesztem. Szolgáltatok.

“A Fodor Ibolya dráma” bejegyzéshez 7 hozzászólás

  1. Ismerem Fodor Ibolyát. Soha nem vágyott hatalomra, szolgált, és szolgálni is akart.A face bejegyzése a barátainak szólt a „városvezetős” mintegy kigúnyolva saját magát, hisz akkor már ment a lejáratás rendesen, és össze volt törve. Lemondott volna de kérték, ne el fog múlni, hisz annyit dolgozott Kertvárosért.
    Soha nem fenyegette meg azt a nőt.Én sajnos közelről követhettem a napi szinten való zaklatást a médiák lejárató kampányát, az erőszakosságát.Tudja valaki milyen hetekig provokációnak és hazugságoknak erőszakos médiáknak kitéve lenni? Jobb önöknek a pókerarcú politikus aki mosolyogva hazudik a szemükbe? Fodor egy ember. Akinél összetört valami. Aki azon a napon tudta meg hogy nagyon beteg amikor az RTl benyomta rá az iroda ajtót. Mert benyomta. És akkor kollégái már nem tudták visszatartani, mert úgy érezte már nincs mit vesztenie. Ez Fodor drámája. Én nem vagyok sosem volta jobboldali. Ezt az embert azért választottam meg mert „embernek” ismertem meg.A maga eshetőségével, és azzal együtt akiken segített.Az övéi hagyták elbukni. Ez a dráma.

  2. és tudják mi még az igazi tragédia? Hogy ezt ma az állítólagos szólásszabadság korlátozása alatt megteheti a média ma vele holnap veled.mert az igazságra egyik sem volt kíváncsi. Vérszagra botránycsinálásra szakosodta, és ma ezt Magyarországon büntetlenül lehet, ez a tragédia az Ország tragédiája.

  3. Kedves Szováti Edit!
    Aki a barátainak szánja csak, hogy a más politikai véleményt képviselők hazaárulók – az Ön szerint rendben van?
    Ha egy párt ettől nem határolódik el, az rendjén való?
    Miféle szolgálat ez?

  4. Ön nem olvasta el a hozzászólásomat. A ” városvezetős” bejegyzésről szóltam.A „hazaárulózás” is ki lett forgatva akinek nem volt inge nem vette magára. Tudjuk jól hogy kell ezt bulvármédiából csinálni ugye?

  5. Kedves Edit!

    Szerintem semmi nem zárja ki azt a lehetőséget, hogy Fodor Ibolya, lemondása után, ugyanolyan sokat tegyen civilként a kertvárosiakért, mint korábban!

  6. Szováti Editnek!
    Újabb hozzászólása – melyet nem engedek föl a blogba – meglepett, hiszen nem rég azt írta, hogy a témát lezárta.
    Egyébként azért nem engedem föl, mert mások sértegetésének nem akarok helyet adni.
    De nem szeretném, ha üres kézzel távozna, ezért röviden összefoglalom Önnek, hogy mi, dögkeselyük miért nem kedveljük Fodor Ibolyát:
    – mert milliókat sikkasztott (bűnsegédként)
    – mert hazudik (elhallgatta a közvélemény előtt a sikkasztást, számviteli törvény megsértéséről hablatyolt, becsapta az őt jelölőket is)
    – mert bírósági döntés ellenére sem fizeti ki a dolgozóját
    – mert agresszív (másokat fenyeget, lemajmozza az újságírót)
    – mert politikai ellenfeleit ellenségnek és nem ellenfélnek tartja
    Mindezek miatt Fodor Ibolya takarodjon a közéletből – ez a helyzet az Ön védencével!

Szólj hozzá!