A foci, mint gerillamarketing a vezér oldalán

Az oslói foci diadal

Foci: ki rúgta a gólt a norvégoknak?

Mi itt Kishantoson *, nélkülözve a helyi NB I-es csapat létezését, természetesen a Hertha Berlinnek drukkolunk.
Szomorú hét is ez, hiszen a német válogatott szereplése miatt nem lesz a Bundesligában mérkőzés, így be kell érnünk a hazai eseményekkel.
Valaha persze szerettük mi a magyar válogatottat is, de amióta egyre őrültebb módon keverik bele a politikát, a magyar foci már nem labdarúgás, hanem „stratégiai ágazat”, amelynek pompás palotákat emelnek országszerte, némelyikhez számolatlan milliókért még kisvasút is vezet.
Ez persze nem jelenti azt, hogy ne örülnénk az oslói diadalnak, hogy ne ugrabugrálna az örömtől a piros-fehér-zöld szívünk a bordáink alatt.

Csakhogy félve tesszük ezt két okból is.
Egyfelől bármikor előállhat az a szituáció, amikor is az esetleges továbbjutás a bölcs vezért támogató propagandaeszközzé lép elő, további milliárdoktól szabadítva meg a közvagyont, hogy még a mostaninál is nagyobb hibbantsággal stafírungozzák ki a Pancho arénát meg a többit is.

Van jele az ilyesminek!

A gólszerző Orbán Viktor!

Most például azzal van tele a magyar sportsajtó, hogy az oslói hős, a Klejzenberger vagy milyen László, aki a magyar gólt rúgta, Orbán Viktor kedvenc focistája!
Ez nagyjából – gerillamarketinges értelemben – azt jelenti, hogy azt a magyar gólt tulajdonképpen Orbán Viktor szerezte!
Nemzetmentő, történelmi gól volt.

Másrészt abból adódik a félelmünk, hogy a magyar valóságban gyökerező magyar labdarúgás lufija bármelyik pillanatban kidurranhat.
Így aztán sokkal jobb a Hertha Berlinnek drukkolni, amelyről reálisan hihetjük, hogy jó közepes eredménnyel fog végezni a német bajnokságban.

***

Foci, siker, magyarok

Hozzáfűzés pótlólag a pótselejtező miatt, vagyis frissítve 2015.11.15-én.

A magyar válogatott örömömre és szurkolásom mellett, fegyelmezett és lelkes JÁTÉKKAL, Norvégia együttesének másodszori legyőzésével, a PÓTSELEJTEZŐN bejutott a MEGNÖVELT keretszámmal induló franciaországi EB-re. A kiemeléseket az a félelem diktálja, amelyekről a bejegyzésben szó esett.

***

* Mindaddig, amíg Pécsett Fodor Ibolya önkormányzati képviselő lehet, nem tekintem magam pécsi polgárnak, hanem kishantosinak!

Még egy kis magyar foci: > Labdarúgás: a gól magyar szemmel

Egyebekben megjegyzem, hogy a gerillamarketinggel – ha már ilyen erősen szóba jött – itt ismerkedhet egy kicsit: > gerillamarketing.

Bognár László

A kétezres évek elején figyelemmel fordultam az online marketing mellett a blog műfaja felé.
A szolgáltató-blog klasszikus „énblogként” indult a Jóljárok Magazin aloldalaként.
A Google számos változtatása a kereső algoritmusában egyre inkább hátrányos helyzetet teremt a sokszálú, sok témát felkaroló klasszikus blogok számára. Ezért a régi blogot frissítem, tartalmi struktúrába szerkesztem. Szolgáltatok.

Szólj hozzá!