A célpontban Mellár Tamás

Választások 2018, Pécs 1

A Baranya 1-es választókörzetben, Pécsett indult Mellár Tamás, független jelöltként a 2018 évi országgyűlési választásokon, demokratikus pártok, köztük az MSZP, a Párbeszéd, a DK, az Együtt támogatásával.
Mellár Tamás országos hírű közgazdász, komoly eséllyel bír a Fidesz jelöltjével szemben, akit Csizi Péternek hívnak, s akit aligha nevezhetünk országosan ismert politikusnak.
A választókörzet több érdekességgel is szolgál.

Mellár ajánlói közül hiányzik az LMP, amely pártnak pedig korábban szakmai támogatást nyújtott, s így jó kapcsolatokat ápoltak egymással s így nyilvánosságra tett szövegeiből kiderül, ezt emberileg is nehezményezi. Pláne, hogy az LMP-nek a közvélemény-kutatások szerint esélye nincs nyerni a körzetben! Ugyanígy versenyben tartja magát Fogarasi Gábor, a Jobbik jelöltje is.

Mellár kampányát országos hírneve, az ebből adódó országos média szereplések száma nagy mértékben segíti. Ez csak erősödött azzal, hogy Karácsony Gergely pénzügy-miniszternek hívta árnyékkormányába.
Viszont a helyben „élet-halál” harcot vívó Fidesz tótumfaktum, Csizi és támogatói köre a politikai marketing sötét zónáiból mindent bevet Mellár lejáratására. Ugyanis tudnunk érdemes, hogy országos listáról Csizi bejutása elképzelhetetlen.
Mutatóban egy kis montázs: a helyi önkormányzati lap és egy szórólap. Magukért beszélnek. A jól ismert sorosozást, kerítésbontásos panelt cigányok városba költöztetése, az üres lakások velük való feltöltése egészíti ki.

Keresés a weben

Másfél hónappal ezelőtt már beszámoltam arról, hogy az internetes keresések alapján melyik indulónak milyen esélyei vannak. > A Mellár – Csizi ütközet előjátéka.

Most újra megvizsgáltam a Google Trends segítségével (mintegy a közvélemény-kutatásokat kiegészítő elemként), hogyan is festenek a versenyben maradt jelöltek.

Láthatjuk, hogy a négy vizsgált szereplőből a Jobbik „versenyzője”, Fogarasi Gábor áll a legrosszabbul a keresések tekintetében és az LMP-s Keresztes László Lóránt eredménye sem túl fényes.
Tehát ismét megállapíthatom, akár csak másfél hónappal ezelőtt: ez a küzdelem Mellár – Csizi párviadal.
Ennek a párviadalnak az állásáról – Mellár döntő fölényéről – pedig a legszembetűnőbben az Átlag tudósít.

Arra is kíváncsi voltam, az utóbbi egy hétben mi történt, álljon erről is itt az ábra:

Úgy látom, ez a hét még erőteljesebb Mellár keresettséget hozott, ami a személye iránti fokozottabb érdeklődésre utal.

És mindennek a fonákja később

Módszerek előny kicsikarására – Mellár és a Pécs Pride

Bognár László

A kétezres évek elején figyelemmel fordultam az online marketing mellett a blog műfaja felé.
A szolgáltató-blog klasszikus „énblogként” indult a Jóljárok Magazin aloldalaként.
A Google számos változtatása a kereső algoritmusában egyre inkább hátrányos helyzetet teremt a sokszálú, sok témát felkaroló klasszikus blogok számára. Ezért a régi blogot frissítem, tartalmi struktúrába szerkesztem. Szolgáltatok.

Szólj hozzá!