A bazi nagy magyar lakat

Pécs lakatja a lakatfalon
Szerény városi lakatolás

Pécsi lakatfal

Megtörtént végre! A pécsi görög kisebbségi önkormányzat és pécsi vállalkozók egy csoportja – civil kezdeményezésként – felújíttatta az elhíresült pécsi lakatfalat.
Gyönyörű lett, s eozin felirat hirdeti: a görögök ajándéka a város polgárainak!
Kedves kis ünnepség volt a mai, a tízezer lakat befogadására alkalmas új egységet a város alpolgármestere adta át és egy ifjú alkotó műremekét, a város szerény lakatját – demokratikus körülményeket teremtve, vagyis az alkotóval együtt – fel is kattintotta a frissen vasalt vasrácsokra.

A  művészi fehér remek immár érték és mérték harmóniáját hirdetve terped (vagy mit csinál) a szerelmesek lakatjainak helyet kínáló rácson.
A művész neve sajnos nem az én klaviatúrámon indul hódító útjára, mert azonnal elfelejtettem műremekét látva, amelyet a város vezetői lám, ennyire szívükön viseltek, hogy az ünnepélyes, civiles pillanatban hivatalos protokolljuk részévé tették.

Nagy művészi út lesz a művész úré ebben a közegben!
Hiszen az alkotó jól érzi, miként kell műalkotása alá gyűrni a színében elütő és nagyságában szinte már-már hórihorgasnak nevezhető zseniális darabbal a szerelmesek és más egyének fika kis lakatjait!

Brutál-vagány művészi tett, ennyi máris bizonyos.

Totál-metál városmarketing

A városi mecenatúra jó szemét dicséri, hogy turisták százezrei előtt mutatják be és meg, hogy a város mennyire szerény a maga lakatját illetően. Akik netalán ebben a lakatban a túlhatalom vágyát, a mindent uralás vágyának jelképét látják, azok nem jól látják!
Hiszen ez a lakat mégsem akkora, amekkora lehetne, sőt ahhoz képest igenis szerény. Mert lehetne szélesebb is, magasabb is, sőt mélységében szertelenebb is – de ehhez képest micsoda visszafogottság jellemzi. Nézzük csak meg újra- és újra a képen!

Ritka pillanat ez, hogy városvezetők és művész ennyire egymásra találjon, s a mondandót ilyen szoros egységben tárják az emberek elé!

***

Lakatfal linkek:

Amikor a politikai marketing szétzilálja a jelentéstartalmakat

A pécsi lakatfal és a virtuális tér

Bognár László

A kétezres évek elején figyelemmel fordultam az online marketing mellett a blog műfaja felé.
A szolgáltató-blog klasszikus „énblogként” indult a Jóljárok Magazin aloldalaként.
A Google számos változtatása a kereső algoritmusában egyre inkább hátrányos helyzetet teremt a sokszálú, sok témát felkaroló klasszikus blogok számára. Ezért a régi blogot frissítem, tartalmi struktúrába szerkesztem. Szolgáltatok.

“A bazi nagy magyar lakat” bejegyzéshez 7 hozzászólás

  1. nos ha legközelebb arra járok, szerintem arra járok…. akkor viszek egy lakatot a nagy pécsi fehérre rákattanok, egyrésszt szívszerelmem okán, és bátran, mert van rajta bőven a Pécset szeretőknek.

  2. @ Myrtille – gyere, régen ittunk kávét és tényleg a nagy fehér lakat beborításával kéne kezdeni 🙂

    @ Erik – Büszkén mondhatjuk: lakatban nagyok vagyunk! De szerintem hétfőn, az önkorm. választás után lecserélik az újra győzők – nagyobbra!

Szólj hozzá!