blog

2. Pécs-Debrecen bloggertalálkozó

Söröző bloggerek
Szomjas bloggerek

Blog, bloggerek, kiskirályok

Az újabb Pécs-Debrecen bloggertalálkozó három évvel követte az elsőt. Ezen még Porcsin Zsolt (Basahalom Boulevard) is elcsodálkozott, a képen balra lévő műanyag söröskorsó mögött, sőt Weinreich Laci is, aki az elsőn ugyan nem vett részt, de ő olyan, mintha már akkor is egyszerre két pohár sört ivott volna. (Mivel majdhogynem absztinens, hukk.)
Zsolt, mivel Debrecenben nem lehet Szalon sört inni, ragaszkodott a pécsi márkához és az ő kedvéért mi is azt ittunk. Mert egyébként ha már lokálpatriotizmus, akkor legyen kövér, vagyis aki a söréhez a vizet vagy a reklámot nem helyben szerzi be, az ne várja el az egyoldalú lokálpatriotizmust, a jókedvű helyi vedelést, még ha jó is a nedűje amúgy.

  Meséltem a kedves debreceni vendégünknek a Szalon sör reklám-múltjáról is: volt idő, amikor a királyok söreként reklámozták az okos-neves fővárosi hozzáértők, ám túl kevés volt az országban a király, aki hűsíthette volna vele a torkát, s így nem fogyott elég.
(Kiskirályoknak! – ezzel a szlogennel viszont jelentős piaci szegmensbe hatolhatna be a sörfőzde, de hagyjuk most a marketinget.)
Egy ilyen bloggertalkálkozón számos dolog szóba jön, lapok, online kiadványok, pártok, partok, egyebek. A harmadik korsó után persze már olyasmik is elhangzanak, amilyen dolgokat nem ír le blogger semmi szín alatt. Ilyen teszem azt az a megállapításunk, hogy a cselekvési minták elemzése után akár rokonoknak is tekinthetnénk Toller Lászlót, a sajnálatos balesetben elhúnyt pécsi szocialista, és Kósa Lajost, a jelenlegi debreceni fideszes polgármestert. Rokonok. De ilyesmit, mondom, nem kürtöl ki az ember.
Na, azután ittunk egyet a Nemzetihogyishívjákos Nyilatkozat egészségére is, az a kötelezőkifüggesztős izé, namiabánat a rendes neve, na, amit kaszinótojással szoktak derék ügyvédek kenegetni, azannya, nem jut eszembe a neve. Hát persze, hogy nem – ennyi sör után.
Aztán ittunk még egyet a Holdrabló nicknevű, hetedhétországra szóló debreceni blogger kollégánk egészségére is, már csak azért is, hogy az ezt a blogot figyelő pártalkalmazottakban megálljon kicsit az ütő, de legalábbis legyenek irigyek-szomjasak, ha másra nem, hát akkor a szabadság mámorára!
Egészségünkre!

***

Porcsin Zsolt blogja, a Basahalom boulevard:

Pécs – Debrecen korábban:

A blog műfajáról és viszonyairól:

7 hozzászólás

 • macati

  Előzetes beharangozást is adhatnál :-), egy ilyen találkozón szívesen részt vettem volna.
  Holdrabló is iszik szerintem az egészségetekre a jóféle mexikói sörökből, gyártásuk helyszínén!

 • Bognár László

  Kedves Macati!
  Nem hivatalos találkozó volt. Tudom, ez nem mentség, de talán az már az, ha elmondom, hogy 2010-re én Pécsett, az EKF évére országos bloggertalálkozót szerettem volna – de azt se mondták megkeresésemkor az EKF menedzsmentnél, hogy fapapucs.
  Ez a mély elkötelezettség a blogoszféra irányába nagyon biztató, hiszen a menedzsmenttől kikerülő menedzserek fogják elfoglalni az új kulturális létesítmények vezetői posztjait (Zsolnay kulturális negyed, Tudásközpont) – s így módjuk lesz továbbvinni a mély elkötelezettségüket, gyakorlati tapasztalataikat – amellyel majd nyilván megírják az új világ kommunikációs szakkönyveit és ennek révén továbbra is az lesz Pécsett, ami eddig volt, csak magasabb szinten.
  Na, erre igyunk gyorsan még egy sört!

 • Blogsuli

  Ezen a nem hivatalos találkozón nem hivatalosan vettem részt, így én most nem hivatalosan köszönöm meg a meghívásotokat!

  Node elnézéseteket kérem, mert nem emlékszem semmire a kép tanúsága szerinti sör következményeként. (Ez még hasznos lesz egyszer, – tudod, ha megkérdeznének… 🙂 )

  És tényleg, ha ilyen jókat lehet gondolni 1-2 sör után, akkor minek ébren – és józanul – álmodoznunk!? Elgondolkodom, hogy kedvenc látszerészemnél lemondom a rózsaszín szeműveg rendelésemet, – mert sörrel is színesebb lehet a világ!

  Elfogadva felhívásodat, – igyunk még egyet!

  De csakis polgári sört!
  – Mert ez (is)enyhítő körülmény lehet egyszer…!

 • Bognár László

  A magam részéről benne vagyok, de még mennyire!
  Visszük magunkkal Héder Sanyit, ZyncziKát és még Macati-nak is előre szólunk (száz éve nem találkoztam vele élőben) és még egy-két név mozog bennem.
  Szalon sört viszünk magunkkal – hej, ha a sörgyáriaknak csöpp hmmm, söre volna, finanszírozná az első Debrecen-Pécs bloggertalálkozó ivós részét, azt hiszem, ennyi még beleférne nálunk a szabadság mámorába 🙂
  Persze a sör előtt azért rendbe tesszük majd az ország dolgait is, ahogyan szoktuk…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük