Tüntetés

Tüntetés és SEO

Magyarország újra zajos a tüntetésektől.
Ha rápillantunk a Google Trend eszközével a tüntetés szóra, azt fogjuk tapasztalni, hogy a fogalomra történt rákeresések most, 2014 őszén újra emelkedő tendenciát mutatnak.

Tüntetésekre keresés - grafikon
A tüntetés szóra történő keresések újra emelkedőben

2006-ban az őszödi beszéd utáni felháborodás, 2012 telén a diáktüntetések zaja visszhangzott Budapest és a nagyobb magyar városok utcáin.
S hogy mi történik ma?

Tüntetés Pécsett
Tüntetés Pécsett a Hal téren, 2014.11.09.

Az internetadó tervezett bevezetése és a NAV-botrány sokaknál egyszerre „verte ki a biztosítékot”.
Ám az internetadó tervezetének visszavonása sem vetett véget a tüntetéseknek.

Tüntetés és NAV-botrány

Az emberek azt várták volna, hogy amikor kiderült, az Egyesült Államok hat magyar állami vezetőt tiltott ki azért, mert korrupciós cselekmények részesei voltak vagy korrupciós cselekményekből előnyt élveztek, szóval ennek napfényre kerülésekor szigorú vizsgálatot reméltek. Elvégre az ő pénzükről van szó.

Ám legnagyobb meglepetésre a kormány az amerikai féltől vár konkrét bizonyítékokat (amit köztudottan nem adhatnak meg a saját törvényeik alapján) és minimális intézkedéseket sem tett . Ilyen lehetett volna a NAV elnökének felfüggesztése egy külső vizsgálat idejére.

Mint a pécsi tüntetés egyik szónoka mondta: arról a NAV-ról van szó, ahová belépve az embernek még akkor is összerándul a gyomra, ha semmit nem követett el, mert ez az intézmény olyan jogosítványokkal rendelkezik, hogy a vállalkozó esetleg még a megkeresett pénzéhez sem juthat hozzá. Ha valahol, akkor itt aztán megkövetelendő a támadhatatlan tisztesség. Ezzel szemben ezermilliárdos ÁFA-csalás árnyéka vetül az intézményre.

Mai hír szerint a kormány a november kilencedikei tüntetések hatására sem mozdul Vida Ildikó NAV elnök felfüggesztése vagy leváltása felé.

Tüntetés és követelések

A most zajló tüntetések követeléseiben az elmúlt évek intézkedései, a megszegett kormányzati ígéretek, a társadalom sérelmei összefonódva jelentkeznek.
Jól példázza ezt a pécsi tüntetők által a NAV székházra kitűzött plakát:

A tüntetők követelései
„Felvonulók kérték”

Érdekességek

Mémek és furcsa hírek jelennek meg az interneten.
Az egyik internetes médium ma reggeli híre annyiból állt: az éjjel sem mondott még le Vida Ildikó!
Az ellenpont a közmédia kormányzatot kiszolgáló, szélsőségesen „talpnyaló” magatartása. Ez persze nem friss jelenség, következménye az RTL híradó és az ATV politikai műsorai népszerűségének tempós növekedése.
A Facebookon a külföldön dolgozó magyarok is hozzá-hozzászólnak az itthoni eseményekről beszámoló honfitársaiknak. Általában is szorosabbá válnak a webes kapcsolatok.

***

A tüntetések témájához kapcsolódik:

Bognár László

A kétezres évek elején figyelemmel fordultam az online marketing mellett a blog műfaja felé.
A szolgáltató-blog klasszikus „énblogként” indult a Jóljárok Magazin aloldalaként.
A Google számos változtatása a kereső algoritmusában egyre inkább hátrányos helyzetet teremt a sokszálú, sok témát felkaroló klasszikus blogok számára. Ezért a régi blogot frissítem, tartalmi struktúrába szerkesztem. Szolgáltatok.

“Tüntetés” bejegyzéshez 1 hozzászólás

Szólj hozzá!